(A)EL-netwerken

In elke provincie komen eenheidsleiding en assistent-eenheidsleiding enkele avonden per jaar samen. Ze bepalen de nodige gespreksstof om over uit te wisselen. De data staan op de FOS-kalender die je in je bus kreeg en zijn ook terug te vinden op onze online activiteitenkalender.

(A)EL-Netwerken

(A)El-netwerken vervullen vele functies.

• Zo krijgen (A)EL's de kans om op een fijne ongedwongen manier kennis te maken (of eens bij te kletsen) met collega-EL’s uit de buurt.
  • We bieden hen de mogelijkheid om rond een (door hen gekozen) thema een boompje op te zetten.
  • Zo kunnen (A)EL's nog eens de binnenkant van een scoutsbar zien zonder dat de leiding hen bestookt met vragen.
  • Het is een plaats om ideeën uit te wisselen en problemen te bespreken, en wie weet plannen te maken voor een gezamenlijke activiteit met andere eenheden.

De (A)EL-netwerken zijn dus een unieke kans om:

• andere (A)EL’s te ontmoeten
  • te discussiëren over thema’s die (A)EL's allen aanbelangen
  • op je gemak iets te drinken
  • feedback te vragen op eventuele problemen waar je mee worstelt
  • kennis te maken met mensen uit de nationale structuur
  • frisse ideeën op te doen

Wie is welkom?

Maak je deel uit van de EL-ploeg (EL of AEL dus), dan ben je welkom. Heb je geen zin om alleen te komen maar krijg je geen collega mee. Geen probleem, als iemand van je leidingsploeg je wil vergezellen of interesse heeft in het geplande vergaderthema is hij of zij ook welkom.

Ook (A)EL’s van buiten de provincie mogen komen. Het maakt er de uitwisseling alleen maar interessanter op. Ideaal ga je natuurlijk naar het (A)EL-netwerk in de eigen provincie, maar als je daar niet kan naar toe komen (om studie- of andere redenen) mag je zeker ergens anders aansluiten. Gewoon signaleren aan wim@fos.be of je een uitnodiging van een ander netwerk wil krijgen.

Waar gaan die (A)EL-netwerken door?

We houden de (A)EL-netwerken telkens in een ander eenheidslokaal. Veel is hiervoor niet nodig, een plek waar we allen rond de tafel kunnen zitten en een bar om iets te drinken. En zo kunnen jullie ook eens de lokalen van de andere eenheden zien.

Wanneer gaan ze door?

De bedoeling is om in elke provincie regelmatig samen te komen. Kleinschalig, op een weekavond, zonder dat daarbij een groot engagement nodig is. Voor specifieke data werp je best een blik op de online activiteitenkalender. Hou die pagina dus in de gaten, lees het FOS-pak er op na, ... Ben je (A)EL, dan krijg je nog wel een berichtje in je mailbox.

Meer info

De (A)EL-netwerken worden georganiseerd door de commissie eenheden. Meer info kan je krijgen via wim@fos.be of via 09 245 45 86 (vragen naar Wim).